Wie?

Sinds 2007 ben ik werkzaam als gediplomeerd Pedicure.  Ieder jaar volg ik (bij-)scholing om steeds weer op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen en vernieuwde technieken binnen het pedicure vak, alsmede op het gebied van mijn specialisaties.

Geen voet is hetzelfde, ook niet van dezelfde persoon! Echt heel interessant! Dat was voor mij de aanleiding om de opleiding tot Voetreflex Masseur te gaan volgen. Er zit zoveel meer in voeten dan je denkt!
In mijn opleiding tot Voetreflex Masseur, in 2015, heb ik geleerd hoe je voeten kunt bekijken, bevoelen en kunt “lezen” om zodoende een massage te geven die mensen weer in balans brengt. Na deze opleiding wilde ik me nog meer verdiepen in voetreflex en alle samenhang daarin.
Bij Total Health in Breda vond ik wat ik zocht. Voetreflex benaderd vanuit de Westerse visie gecombineerd met de Oosterse/Chinese werk- en denkwijze. Deze combinatie is zo fijn! De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is echt een hele mooie toevoeging in dit vakgebied! 

De Chinese voetreflexologie behandeld zowel de reflexzones op de voeten, als ook de meridiaanbanen en de acupunctuurpunten. Ook de knieën en onderbenen, waar zeer veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden uitgebreid gemasseerd.
Doordat de Westerse en de Chinese Voetreflex theorieën gecombineerd worden kan er sneller resultaat geboekt worden als het gaat om klachten die mensen ervaren. In januari 2019 heb ik deze HBO-opleiding, die opleidt tot VoetreflexPlus™ Therapeut, afgerond! 

Voetreflexzonetherapie is een behandelmethode met een positieve uitwerking op het hele lichaam. Door de verschillende zones te masseren, stimuleren we de zelfgenezende kracht van ons lichaam. Ieder lichaam heeft de kracht om zichzelf te genezen. Kijk maar eens wat er gebeurt als je bijvoorbeeld in je vinger snijdt. Je lichaam maakt een mooi korstje op de wond en gaat aan het werk om de huid weer te helen. Na een paar dagen merk je dat het geen pijn meer doet, de wond is weer geheeld. Datzelfde systeem, het zelfgenezend vermogen, wordt “aangezet” door een voetreflexmassage. Zo wonderlijk werkt ons lichaam! 

Ik heb me aangesloten bij de branchevereniging voor pedicures: Provlogo-provoet kleinoet.
Provoet behartigt de belangen van pedicures en houdt het niveau van de voetzorg in Nederland nauw in de gaten. Daardoor weet u als cliënt zeker dat u goede en verantwoorde voetzorg ontvangt.

Mijn werkwijze is volgens de “Code van de Voetverzorger”. In deze code staan normen die gebaseerd zijn op relevante wet- en regelgeving en branche specifieke richtlijnen. Deze richtlijnen gaan over onderwerpen als hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu.

Ook sta ik ingeschreven in het KRP, het Kwaliteits Register voor Pedicures.
Als pedicure kun je alleen maar ingeschreven zijn als je aan de eisen voldoet die het KRP aan je stelt. 

Sandra
Sandra

Graag  tot ziens in mijn praktijk!