Voetreflex

Hoe werkt voetreflex?

Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. Die reflexpunten en reflexzones in de voeten corresponderen met organen en orgaansystemen. De voeten zijn als het ware een spiegel van de mens!
Het geven van een impuls op de punten en zones zorgt voor een stimulerende werking naar de betreffende organen, beenderen en weefsels, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen.

Voeten in Balans werkt met zowel de oosterse als de westerse reflexzonetherapie waarbij uitgegaan wordt van een holistisch mensbeeld. Ieder mens is een geheel van lichaam, geest en  emotie. Er zijn wel bepaalde verschillen tussen deze 2 zienswijzen. De Westerse visie behandeld alleen de reflexzones die gelegen zijn op de voeten. De Chinese Voetreflexologie behandeld zowel de reflexzones op de voeten, als ook de meridiaanbanen, de acupunctuurpunten en veel extra punten (zogenoemde ‘ervaringspunten’). Ook de knieën en onderbenen, waar zeer veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden uitgebreid gemasseerd.  (Daarom is het verstandig om makkelijk zittende kleding aan te hebben tijdens de massage).

Door de Chinese massagetechnieken wordt het lichaam intens en volledig behandeld. Het stimuleren van bepaalde reflexzones en punten heeft een regulerend effect op de weefsels en organen.

reflexology

De therapie, toegepast met de juiste instelling en een goede techniek, zal niet alleen de fysieke, maar ook de psychische aspecten van de mens op een positieve wijze in het genezingsproces betrekken.
Uw lichaam en geest worden in balans gebracht en het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd!
Reflexzonetherapie is complementair aan de reguliere gezondheidszorg en zeer geschikt voor zowel acute als chronische klachten. Reflexzonetherapie kan de arts niet vervangen!

U zult ervaren dat voetreflex een zeer weldadige uitwerking heeft!

Wanneer voetreflex?

Voetreflex helpt bij diverse klachten en problemen. Zoals:
• Burn-out
• Vermoeidheidvoetreflex-massage-massage-your-home-693592-regular
• Luchtwegproblemen
• Hormonale klachten
• Spijsverteringsklachten
• Hoofdpijn en migraine
• Hoofd- nek-schouder klachten
• Slaapproblemen
• Diverse vage of onbegrepen klachten
• Of gewoon preventief voor een goede gezondheid

loszittende kleding
De effecten van voetreflex
• Verbetert de doorbloeding
• Bevordert de afvoer van afvalstoffen
• Verhoogt de weerstand
• Loslaten van spanning
• Opheffen van blokkades

Reacties tijdens en na de voetreflexbehandeling

Tijdens de voetreflexbehandeling kunnen er verschillende reacties optreden. U kunt zich moe, loom of slaperig voelen. U kunt tintelingen voelen in uw nek of in handen en vingers. Ook een droge mond of het voelen van warmte of juist koude kunnen reacties op de behandeling zijn. Maar bovenal hoop ik voor u op ontspanning!
Ook kunnen er de dag na de behandeling reacties zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een veranderd uitscheidingspatroon in urine, ontlasting en transpiratie. U kunt extra emotioneel zijn, vermoeid of juist ontspannen. Oude kwalen kunnen heel tijdelijk terug komen om daarna weer te verdwijnen.
Dit alles is een goed teken!
Het betekent dat het lichaam op de behandeling reageert en bezig is zich te herstellen. Het lichaam komt in balans!

Om afvalstoffewatern goed kwijt te kunnen raken is het aan te raden om na een voetreflex massage veel water te drinken. (Anderhalf tot 2 liter water per dag).

Noteer je ervaringen! Als je reacties ervaart is het goed deze gelijk te noteren. Ik wil graag weten hoe jouw lichaam gereageerd heeft op de voetreflexbehandeling. De ervaring leert, dat als het niet opgeschreven wordt, je het snel vergeet.

Wat kunt U verwachten bij een klachtgerichte behandeling?

Thuis vult u een anamnese formulier in, zodat ik weet welke lichamelijke en/of geestelijke klachten u heeft, wie uw huisarts is, welke medicijnen u gebruikt enz. Bij uw eerste afspraak spreken we dit formulier samen even door en kijken we wat uw verwachtingen zijn. Wat is er haalbaar? Samen gaan we dit bekijken.

Tijdens de massage ligt U op een comfortabel behandelbed of op een massagetafel.  U krijgt een zachte warme deken over u heen. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Daarna laat ik u even bijkomen, ontspannen, nagenieten van de behandeling. Al met al duurt het ongeveer 1 uur.

Het is van tevoren moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Acute klachten hebben minder behandelingen nodig dan chronische klachten. Vraag naar de mogelijkheid van een “klachtgericht-pakket”. In dit pakket zitten 4 behandelingen. Na deze behandelingen wordt uw klacht en de voortgang daarin bekeken. Aan de hand daarvan beslist u of u verdere behandeling wilt. (kijk bij “tarieven” voor de prijs)

Heeft u na deze uitleg nog steeds vragen? Natuurlijk moet u die stellen!
Graag hoor ik van U!

balans van stenen