Wie?

Al mijn hele leven ben ik geïntrigeerd door VOETEN!

Sinds 2007 ben ik werkzaam als gediplomeerd PedicurePlus. Plus, omdat ik gelijk na mijn vakopleiding de aantekeningen voor de gespecialiseerde voetzorg voor mensen met diabetes en reuma gehaald heb. Ieder jaar volg ik (bij-)scholing om steeds weer op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen en vernieuwde technieken binnen het pedicure vak, alsmede op het gebied van mijn specialisaties.

Geen voet is hetzelfde, ook niet van dezelfde persoon! Echt heel interessant! Dat was voor mij de stap om Voetreflex Masseur te worden. Want er zit zoveel meer in voeten dan je denkt!
In mijn opleiding tot Voetreflex Masseur heb ik geleerd hoe je voeten kunt bekijken, bevoelen en kunt “lezen” om zodoende een massage te geven die mensen weer in balans brengt.
Er zit zoveel in, er zijn zoveel verbanden tussen onze organen, orgaanstelsels en onze voeten! Ik werd er helemaal door gegrepen.
Bij Total Health in Breda, volg ik nu een opleiding die opleidt tot VoetreflexPlus Therapeut! Het is een erg leuke en interessante opleiding, ik voel me er helemaal op mijn plek. totalhealthlogo

Ook hier kom je weer de “plus” tegen. Deze Plus staat voor het feit dat de opleiding zich niet alleen richt op de Westerse visie op t gebied van voetreflex maar ook op de Oosterse/Chinese.
De Chinese voetreflexologie behandeld zowel de reflexzones op de voeten, als ook de meridiaanbanen en de acupunctuurpunten. Ook de knieën en onderbenen, waar zeer veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden uitgebreid gemasseerd.
Doordat deze opleiding de Westerse en de Chinese Voetreflex theorieën combineerd wordt er nóg sneller resultaat geboekt als het gaat om klachten die mensen ervaren.
De voetreflexzonetherapie is een behandelingsmethode met een positieve uitwerking op het hele lichaam. Door de verschillende zones te masseren, stimuleren we de zelfgenezende kracht van ons lichaam.

Ik heb me aangesloten bij de branchevereniging voor pedicures: Provlogo-provoet kleinoet.
Provoet behartigt de belangen van pedicures en houdt het niveau van de voetzorg in Nederland nauw in de gaten. Daardoor weet u als cliënt zeker dat u goede en verantwoorde voetzorg ontvangt.

Mijn werkwijze is volgens de “Code van de Voetverzorger”. In deze code staan normen die gebaseerd zijn op relevante wet- en regelgeving en branche specifieke richtlijnen. Deze richtlijnen gaan over onderwerpen als hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu.

Ook sta ik ingeschreven in het KRP, het Kwaliteits Register voor Pedicures.
Als pedicure kun je alleen maar ingeschreven zijn als je aan de eisen voldoet die het KRP aan je stelt. Deze registratie is pas weer verlengd.

Sandra
Sandra

Graag  tot ziens in mijn praktijk!